Hasznos információ a Magyar Autóklub Oldtimer Szekciójától

Szerző: | jún 9, 2020 | Hír

A Magyar Autóklub Oldtimer Szekciója

Magyar Autóklub már 1900 óta szolgálja a hazai automobilizmust és mindig kiemelten kezelte a műszaki értékek megőrzését. Az Oldtimer Szekció feladata a muzeális járművekhez és azok tulajdonosaihoz kapcsolódó tevékenységek integrált és koordinált összefogása. Elsődleges feladata az oldtimeres társadalom érdekeinek képviselete és érdekeinek érvényesítése úgy a jogszabály alkotók, mint a jogalkalmazó hivatalok és hatóságok felé.

Autóklubunkat múltja is kötelezi, hogy a klasszikus jármű találkozók szervezése és azokon történő aktív részvétel is hangsúlyos része legyen a Szekció munkájának.

Jogszabályi alapon az Autóklub látja el a muzeális járművek minősítése során a technikai, technológiai és adminisztratív feltételek biztosítását. Évente mintegy 1000 járművet vizsgálnak meg Klubunk 15 állomásán, ezért az Oldtimer Szekció egyik kiemelt tevékenysége a muzeális minősítés működésének támogatása és fejlesztése. A Magyar Autóklub a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Történelmi Bizottságában (CHI) Magyarországot képviseli.

Bővebb leírást és információkat az Oldtimer Szekció a hivatalos oldalán talál.

Hasznos linkek az Oldtimer Szekció munkájáról, minősítésekről:

  • Az MMB naptár, díjak és információ itt:

https://www.autoklub.hu/oldtimer/

  • Kivonat a rendeletekből:

https://www.autoklub.hu/media/files/oldtimer/Tajekoztato-a-gepjarmuvek-muzealis-minositeset-szabalyozo-jogi-hatterrol-2020.pdf

  • MMB szabályzat:

https://www.autoklub.hu/media/files/oldtimer/Kozlekedesi_ertesito_2005_13.pdf

 

AOE Ügyvezetés